2014

2014

Het jaar zit er weer op! Een jaar waarin ik grote stappen heb gemaakt, mooie prestaties heb neergezet en mezelf vaak heb verbaasd.

In de eerste helft van het jaar trainde ik bij de PSV Selectie-groep onder leiding van Rob Kennis. Ik was hier de enigste lange afstandszwemmer waardoor ik veel alleen moest trainen. Dit was niet altijd leuk, maar toch kwam ik goed door de trainingen heen. Ik zwom bijna elke wedstrijd wel een PR. De trainingen waren vaak rond de 5 km, met als uitschieter een week van 100 km tijdens een trainingskamp in Fuerteventura. Ik trainde constant met maar een wedstrijd in mijn hoofd, de NK 5 km in Amersfoort. Hier wilde ik de eerste stap zetten om mij te kwalificeren voor het EJK open water. De limiet haalde ik helaas net niet, maar ik dook wel dik onder het Nederlands Record! Eind juli kreeg ik alsnog te horen dat ik samen met Janina Beckers en Evelien van Ruiten deel mocht nemen aan de EJK in Zagreb. Een terugblik op dit toernooi lees je hier. Door mijn kwalificatie en de vooruitgang die ik had geboekt kreeg ik ook nog een plekje in het NTC van Marcel Wouda.

Na een korte ‘zwemvakantie’ van 2 weken, begon ik alweer aan het nieuwe seizoen. Dit was ook een start van veel verandering. Een nieuwe groep, nieuwe coach, nieuw trainingsprogramma, nieuwe verwachtingen maar gelukkig nog wel steeds in hetzelfde zwembad. Daarnaast ben ik ook van school veranderd zodat ik mijn laatste jaar van het VWO beter kan combineren met de trainingen. Het bevalt me tot nu toe erg goed. Het fijne is ook dat ik nu kan trainen met andere lange afstandszwemmers. In de wedstrijden zwem ik nog steeds PR’s en ik merk dat ik elke week vooruit ga op vele vlakken. Momenteel is het een groot leerproces. Hoe kan ik iets het beste aanpakken? Wat is het beste raceplan? Wat kan ik nog verbeteren? Hier zijn we constant mee bezig. De trainingsbelasting is onder leiding van Marcel ook flink omhoog gegaan. Trainingen van 6 à 8 km zijn nu de standaard. De focus op techniek is ook flink verhoogd. Dit alles zorgt ervoor dat ik vaak moe ben, maar ik merk wel dat mijn lichaam er steeds beter gewend aan raakt.

De komende twee weken ben ik niet te vinden in het zwembad, het is weer tijd voor een ‘zwemvakantie’. Tijd om mijn lichaam uit te laten rusten want in 2015 staan er een aantal mooie dingen op het programma. Vooral januari gaat een zwaar trainingsblok worden, zowel mentaal als fysiek (hierover later meer). Ik kijk er erg naar vooruit!

Ik wens iedereen fijne feestdagen toe en een gezond en sportief 2015!

kerst en nieuwjaarwens

Eén gedachte over “2014

  1. Pepijn je schrijft hartstikke goed, leuk om te lezen!
    Je hebt inderdaad een fantastische jaar gehad, op naar meer…!
    Gezellige feestdagen en voor 2015 een voorspoedig jaar zwemjaar!
    Groet

Geef een reactie