Debuut op een world cup

Debuut op een world cup

Aan het einde van mijn open water seizoen dit jaar stond er een heel mooi en groot avontuur op de agenda. Mijn debuut op een world cup wedstrijd, dus voor het eerst dat ik tegen mensen ging zwemmen uit Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië en Azië! Hiervoor ben ik afgereisd naar het Chinese Chun’an waar ik op 11 oktober ben gestart op de 10km. Dit is natuurlijk heel anders dan zwemmen in het Europese veld. Ik had niet al te hoge verwachtingen. Als ik een tijdje mee kon zwemmen dan zou het leuk zijn. Mijn concurrenten waren namelijk o.a. in het bezit van OS-medailles en WK-medailles . Maar ik heb mezelf verbaasd. Ik kon het tempo namelijk gewoon aan! Tot de finish kon ik mee met deze grote mannen en haalde ik op mijn debuut een 11e plek op slechts 16sec van de winnaar.

De week erna stond mijn laatste wedstrijd van het seizoen op de planning. Wederom een world cup over 10km maar deze keer in Hong Kong. Het niveau hier was nog hoger dan in China. Zo deed nu ook de wereldkampioen mee! Waar ik in China in een meer mocht zwemmen moest ik nu de zee weer in en was het water weer een stuk warmer. Twee weken ervoor in Cyprus had ik hier nog veel moeite mee dus dat maakte het wel extra spannend. Tevens had ik vernomen dat er haaien in dit gebied rondzwommen. En als ik ergens bang voor ben dan zijn het wel haaien. Tijdens de race heb ik me gelukkig hier niet mee bezig gehouden. Er waren golven tijdens de race, die tijdens de race ook steeds hoger werden. Normaal vind ik dit onprettig en zwaar maar dit zorgde niet voor problemen deze keer. Het zwemmen in golven ging steeds beter en aan het einde vond ik het vreemd genoeg ook wel lekker. Ik zag dat veel van mijn concurrenten er namelijk meer moeite mee hadden. Ik kon weer bij de groep blijven en voelde me sterk! Alleen de laatste boei op 800m van de finish maakte ik een tactisch foutje waardoor ik het contact met de groep verloor. Hierdoor tikte ik als 19e aan, ditmaal op 23sec van de winnaar.

Ik ben heel tevreden met deze twee wedstrijden. Het was een fantastische ervaring die zeker naar meer smaakt! Ik wil met name mijn topsponsor Specialized bedanken voor het mogelijk maken van deze trip!

Geef een reactie