EK-kwalificatie is een feit!

EK-kwalificatie is een feit!

Het aftellen is begonnen!
Nog minder dan 10 dagen te gaan tot het EK Open Water in Hoorn.

Op zondag 10 juli, dan is het zover, mijn 1e start op het EK bij de “grote jongens” oftewel in de seniorenklasse. Hoe het gaat verlopen is  niet te voorspellen. Er komen vele snelle zwemmers vanuit Europa en een groot aantal daarvan zullen over drie weken ook meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hoorn is een mooie omgeving met de start en finish in de haven, echter gaan we ook het Markermeer op waar het grillig kan zijn. De wedstrijden zullen dus erg uitdagend zijn!

Mijn weg tot kwalificatie heb ik als volgt bereikt:
– 1e Europa-Cup Navia op de 7,5 km
– 3e Europa-Cup Copenhagen op de 10 km
– 11e World-Cup China op de 10 km

Mijn EK programma ziet er als volgt uit:
Zondag 10 juli  : 10 km (start om 13.00 uur)
Dinsdag 12 juli :   5 km (start om 13.00 uur)
Woensdag 13 juli : 5 km teamevent (start om 10.00 uur)

Dat ik mag starten voor het teamevent vind ik een bijzondere uitdaging, zeker omdat Nederland regerend Europees kampioen is op dit onderdeel. Het was vooraf niet duidelijk of ik in het team zou mogen starten. De sterkte van de andere teams weten we nog niet. De zwakste schakel blijft steeds het meisje, want het team bestaat uit 2 heren en 1 dame. In 2014 heb ik op dit onderdeel al een keertje mogen starten tijdens de EJK in Zagreb. Ik vind het een erg leuk onderdeel om te zwemmen.

De afgelopen weken heb ik me goed voorbereid. De trainingen worden specifieker om in topvorm aan de start te kunnen verschijnen. Daarnaast merk ik nu omdat ik niet meer naar school hoef, dat het herstel optimaler wordt. Mijn dag bestaat nu ook uit trainen, herstel, trainen en wederom herstel. Met nog ruim een week te gaan kijk ik met een positief gevoel toe tot het naderende toernooi,

Iedereen is natuurlijk welkom om te komen kijken naar het EK. Dit is je kans om een Europees kampioenschap open water zwemmen van dichtbij te zien. Informatie over het toernooi is te vinden op: http://hoorn2016.nl/ ! Daarnaast kun je mij volgen via deze website en mijn accounts op Twitter en Instagram.

Eén gedachte over “EK-kwalificatie is een feit!

Geef een reactie