Top resultaat in Abu Dhabi!

Top resultaat in Abu Dhabi!

Het nieuwe open water seizoen is officieel begonnen. De aftrap was op 11 maart, waar ik heb deelgenomen aan de 10km World-Cup race in Abu Dhabi (VAE). Dit was de tweede race in het circuit van dit jaar, maar wel meteen de sterkst bezette World-Cup race van het jaar. Iedere goede zwemmer ter wereld was hier aanwezig, omdat de meeste landen deze wedstrijd als kwalificatiewedstrijd hadden voor de WK van deze zomer. De enige goede ploeg die ontbrak was het Amerikaanse team. Het niveau van deze wedstrijd was dan misschien ook wel hoger dan bij de WK, omdat voor iedereen de belangen hier erg groot waren en er hier zo veel zwemmers van een land mogen meedoen als het land zelf wil. Bij de WK mogen er maar twee zwemmers per land starten. In totaal deden er 72 zwemmers mee aan de wedstrijd.

De weken voorafgaand aan de wedstrijd voelde ik me sterk tijdens de trainingen. Ik ging dan ook met veel vertrouwen de wedstrijd in met als doel om zo hoog mogelijk te eindigen. Echter had ik geen idee welke klassering ik kon verwachten. De race vorig jaar verliep hier niet zo goed, mede door veel zenuwen voor en tijdens de race. In mijn achterhoofd hoopte ik op een top 25 klassering. Achteraf bleek dit een beetje laag ingezet.

Het raceplan tijdens de race was simpel. De groep volgen, geen onnodig kopwerk verrichten en alle drinkmomenten proberen te benutten. De race wordt aan het einde beslist en dan moet je sterk zijn. Dit plan lukte vrij goed. In totaal bestond de race uit zes rondes van 1,67km. In het derde ronde brak het peloton in tweeën. In lag helaas net in het verkeerde stuk, maar kon vrij gemakkelijk terugzwemmen naar de voorste groep. Wel moest ik hierdoor wat kopwerk verrichten. Het benutten van alle drinkmomenten verliep wel helemaal succesvol.

Aan het einde van mijn race voelde ik me nog steeds goed. Er werd hier en daar een beetje gevochten, maar ik had maar een doel: naar voren zwemmen en nog wat zwemmers passeren. Ik ging als 19e de laatste ronde in. Door een goed eindschot wist ik uiteindelijk als 14e deze race te finishen op slechts 13sec van de winnaar. Een top resultaat waar ik vooraf zeker voor getekend had! Dit bewijst wederom dat ik op de goede weg ben. Een jaar geleden werd ik tijdens deze race nog 47e!

De komende tijd zal weer in het teken staan van trainen. Er zullen dus weer veel meters gezwommen worden. Ik kijk nu al uit naar de volgende open water race. Maar voor het zover is, zal ik nog van 7 tot 9 april in actie komen tijdens de Swimcup in Eindhoven.

Geef een reactie